ontdekken

Je eigen ontdekkingsboek

Ga op avontuur: verzamel en bewaar de planten die je tegenkomt. 

Ik Ben neemt  kinderen graag mee in  bijzondere verhalen over  inspirerende mensen. Deze maand nemen wij jullie mee in het verhaal van Sylvia Earle.

Het begint allemaal op 30 augustus 1935, als op een kleine boerderij in Gibbstown in Amerika een meisje wordt geboren. Haar naam is Sylvia Earle.

Sylvia vindt het heerlijk om op te groeien op de boerderij. Samen met haar twee zussen en haar ouders gaat ze er vaak op uit in de bossen. Van haar vader en moeder leert Sylvia respect hebben voor wilde dieren. 

Zij vertellen Sylvia dat zij niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Dit maakt dat Sylvia – nieuwsgierig als ze is – alles dat i op en rond de boerderij leeft  uitgebreid bestudeert. Wat ze tegenkomt, tekent en beschrijft ze in haar schriftjes.  

Ben jij klaar om net als Sylvia op ontdekkingstocht te gaan  in de natuur?

 Maak je eigen ontdekkingsboek

Dit heb je nodig

  • Een groot stuk karton voor de kaft
  • Papier
  • Schaar
  • Touw of lint
  • Plakband of lijm
  • Potloden
  • Prikpen
  • Een helpende hand

Stap 1: Verzamel alle spullen die  je nodig hebt en zoek een fijne plek om jouw ontdekkingsboek te maken. 

Stap 2: Leg een vel papier op het karton en trek de omtrek van het papier over met een potlood. Dit doe je twee keer. Knip de twee stukken uit het karton. Je hebt nu de voor- en achterkant (de kaft) van je eigen ontdekkingsboek. 

Stap 3: Kies hoeveel bladzijden je  in jouw ontdekkingsboek wilt. Tip: iets van twaalf bladzijden  is een mooi aantal. Leg dit aantal blaadjes papier opzij. 

Stap 4: Je gaat nu je boek aan elkaar maken. Teken op het karton twee (of meer) gaatjes aan de linkerkant. Prik met de prikpen de gaatjes door. 

Nu leg je steeds een papier onder het karton en prikt de gaatjes opnieuw door zodat het papier ook gaatjes krijgt. Als laatste leg je het tweede stuk karton eronder en prik je de gaatjes door je  hele ontdekkingsboek. 

Stap 5. Pak nu het touw of lint. Knip twee (of meer) stukjes zodat je die door de gaatjes van je ontdekkingsboek kunt steken. Maak een mooie strik  en je boek is klaar!

Stap 6. Het is tijd om op avontuur te gaan! Kijk buiten in de natuur welke planten je ziet. Pluk de mooiste bladeren en bloemen en bewaar ze in je ontdekkingsboek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *