Tafel moment: trial-and-error

Ik ben een bijzonder wonder, ⁠⠀
Met eigen dromen. ⁠⠀
Ik wil de wereld mooier maken,⁠⠀
vandaag, morgen.⁠⠀
en als ik later groot ben.⁠⠀
In kleine stapjes, ⁠⠀
waarbij ik soms val en weer opsta. 
⁠⠀

En over dat vallen en opstaan willen wij jou en je kind(eren) uitdagen. Doe je mee?⁠⠀
⁠⠀
In het engels kent men de term trial-and-error. Je probeert iets om een oplossing te vinden maar dan gaat het toch nog mis. Je leert wat niet werkt en probeert weer een nieuwe manier, net zo lang tot het is gelukt. ⠀

Waar je blij van wordt en voldoening uit haalt ontdek je ook niet in één keer. Hier en daar probeer je nieuwe dingen. Je ontdekt wat werkt voor jou of juist niet. En zo kom je steeds een stukje dichter bij waar jouw hart ligt, jouw geluk.⠀

Met deze activiteit dagen wij je uit om te kijken wat niet je dromen zijn, want ook dat is waardevol. Het brengt je zelfs dichter bij het ontdekken wat dan wel je droom is doordat je dingen uitsluit.⁠⠀
⁠⠀
Wat heb je nodig?⁠⠀
– Pen of potlood⁠⠀
– Papier⁠⠀
– Versnappering (want met eten is toch alles gezelliger? ?)

Wat ga je doen?
Stap 1: Pak pen of potlood en een leeg papier.⁠⠀

Stap 2: Vertel aan elkaar steeds een ding wat je niet leuk vindt om te doen, waar je niet blij van wordt of wat je later bijvoorbeeld niet zou willen worden. Ga met elkaar in gesprek over het waarom.⁠

Stap 3: Schrijf in enkele woorden of zinnen op waarom je iets niet leuk vindt om te doen. ⠀
Herhaal stap 2 en 3 net zo lang als jullie fijn vinden.⠀

Wij zijn benieuwd, heb jij jezelf of je kind(eren) een stukje beter leren kennen?⁠

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *