Geen categorie

De creatievelingen van Ik Ben: Senny Sanjung

Ik Ben wordt gemaakt door verschillende artiesten. Het werk van deze artiesten zorgt dat Ik Ben de uitstraling heeft van een prentenboek. Kinderen kunnen zo hun fantasie de vrije loop laten gaan. In de reeks ‘de creatievelingen van Ik Ben’ vertellen illustrators, fotograaf of hand letteraar zijn of haar verhaal.

Vanaf jongs af aan tekent Senny Sanjung al graag. Potlood en papier zijn dan haar favoriete tools om kunst te maken. Als kind had ze niet altijd stiften of kleurpotloden om te gebruiken. Ze tekent nu op de IPad om illustraties te maken. Nu kan ze over waar ze is tekenen. Senny houdt ook van schilderen. Ze hangt de schilderijen in haar huis of geeft ze aan familie of vrienden.

Op het moment woont de Indonesische in Berlijn. Het leven tussen verschillende landen en het reizen met het vliegtuig geeft haar de vrijheid om op plekken te komen waar ze nog nooit is geweest.

Vertel, je bent een illustrator. Hoe ben je hierin geïnteresseerd geraakt en hoe ben je begonnen?

Als kind hield ik al van kunst en ik was het creatiefste kind van de klas.

Toen ik op school zat, werd ik lid van de kunstclub en deed ik met mijn vrienden mee aan tekenwedstrijden. Toen ik in het laatste jaar van mijn middelbare school zat, dacht ik erover om kunst te gaan studeren aan een van mijn favoriete universiteiten in Indonesië. Maar helaas slaagde ik niet voor de toelatingstest en ik wist eigenlijk niet wat ik moest doen. Dus koos ik om economie te studeren.

Tijdens mijn studie werkte ik parttime als grafisch ontwerper en maakte ik illustraties en ontwerpen voor evenementen op de universiteit. Zo leerde ik mijzelf eigenlijk grafisch ontwerpen.

Na mijn studie ging ik werken op een kantoor. Na drie maanden merkte ik dat ik mijn creativiteit niet kwijt kon. Ik switchte van werk en mocht de hele dag taarten versieren. Door het verhuizen naar Europa kon ik mijn liefde voor illustreren weer oppakken. Ik ben zo blij dat ik eindelijk kan werken waar mijn passie ligt.

Wat is je favoriete bezigheid buiten het illustreren? En waarom vind je dat zo leuk?

Ik ben net begonnen met leren rolschaatsen, en ik vind het echt leuk. Hopelijk kan ik binnenkort dansen op mijn rolschaatsen, dat zou super zijn. Maar ik ben nu nog aan het oefenen hoe ik moet stoppen als ik rolschaats…

In het weekend vind je mij op de fiets om Berlijn te ontdekken. Met muziek in mijn oren al ga ik toch het liefst naar live concerten om van muziek te genieten!

Wat inspireert je bij het maken/creëren van je kunst?

Nu ik in Berlijn woon, zie ik weer heel veel unieke en interessante dingen die ik in Indonesië niet ken. Maar ik haal ook inspiratie uit alles waar ik van hou: muziek, mode, het samenzijn met familie en vrienden. Wonen in een vreemd land geeft me

Hoe ben je aan de illustraties voor Ik Ben gekomen? Hoe werkte, hoe was je proces?

Allereerst ben ik heel blij om met Ik ben samen te werken want ik geloof dat het een heel goed tijdschrift voor kinderen is. Als moeder van twee kinderen ben ik erg begaan met de ontwikkeling van kinderen en ik ben erg blij dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door middel van illustraties voor een tijdschrift als Ik Ben.

Het proces was eenvoudig en leuk. Na de briefing te hebben ontvangen met het artikel en het moodboard ben ik gaan nadenken over de illustratie die ik voor Ik Ben zou maken. Vanuit daar heb ik inspiratie gezocht op internet.

Na een idee te hebben van de illustratie ben ik gaan schetsen. Toen ik tevreden was met de eerste schets heb ik deze verstuurd naar Ik Ben. Na goedkeuring, heb ik de illustratie ingekleurd en enkele aanpassingen gemaakt die ze wilden.

Het was een project die ik erg leuk vond en kijk al uit naar een samenwerking met Ik Ben!

Welke projecten (illustraties) zijn belangrijk geweest voor jou als persoon en voor je ontwikkeling?

De illustraties die ik voor mijzelf maak zijn heel belangrijk omdat ik hierin kan spelen en daardoor mijzelf kan ontwikkelen. Bij een opdracht zijn er soms beperkingen en werk voor mijzelf geeft mij complete vrijheid om mijn stijl te illustreren.

Vertel ons iets wat we nog niet over je weten (leuk/gek feitje):

Ik ben begonnen met leren fietsen toen ik 20 jaar was en ik ben net begonnen met rolschaatsen toen ik 30 jaar was. Ik weet dat het nooit te laat is om nieuwe dingen te leren. Je leeft maar één keer, daarom wil ik zoveel mogelijk proberen en elke kans pakken die ik krijg.

Heb je nog een droom voor je leven?

Ik heb zoveel dromen, maar één daarvan is het bezoeken van veel landen in de wereld en geïnspireerd raken om kunst te maken van veel verschillende dingen die ik kan zien in de verschillende landen die ik heb bezocht.

Welke tip zou je kinderen en volwassenen geven als ze ook willen illustreren, of iets willen doen wat ze leuk vinden?

Blijf gefocust in wat je wilt doen. Dat is de les die ik zelf heb geleerd. Misschien zal de reis niet gemakkelijk zijn, maar door te focussen en jezelf te blijven herinneren hoe leuk je het vindt, gaat het makkelijker. Blijf oefenen in wat je doet want daar leer je van!

Waar kunnen mensen je werk vinden?

Je kunt mijn werk vinden via mijn instagram en via Behance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *