FAQ

Ik Ben is een gloednieuw tijdschrift. Het is dus niet zo gek dat er wat vragen bij je oppoppen.

We hebben een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Mocht je vraag er niet tussen zitten, mail ons dan gerust op hallo@ontdekikben.nl.


Q.    Wie lezen Ik Ben?

Vrolijke, nieuwsgierige en avontuurlijke meisjes en jongens van 5 tot 10 jaar oud.

We willen meisjes en jongens willen inspireren om groot te dromen en hen te laten weten hoe ontzettend waardevol zij zijn. 


Q.    Waarom brengen jullie het nieuwe kindertijdschrift Ik Ben uit? 


Heb je wel eens in de tijdschriftenschappen gekeken in de supermarkt of boekwinkel? Je vindt er roze meidentijdschriften, entertainment wat kinderen van TV herkennen, educatieve tijdschriften en een enkel natuurtijdschrift.


Maar met een dochter die nieuwsgierig is naar de wereld om haar heen, graag bezig is en niet perse alleen maar graag kleurt: was er niks te vinden in het tijdschriftenschap. Als ouder wil ik mijn dochter niet meegeven dat ze alleen slanke poppen mag aankleden en dat het haar van de popsterren altijd perfect zit of dat het lezen van tijdschriften alleen bestaat uit leren of weetjes lezen.

Als ouder wil ik mijn kind inspireren om te dromen en de wereld te ontdekken op haar eigen manier. Zodat ze later niet in een keurslijf hoeven te lopen die de maatschappij hen in verschillende situaties oplegd.

Nu heb ik als leerkracht de ervaring om leerzame lessen voor te bereiden. Dit in combinatie met Rebecca,  journalist van beroep, weet ik dat wij samen het tijdschrift kunnen neerzetten dat er nog niet is: een tijdschrift die meisjes en jongens laat weten dat ze alles kunnen doen en zijn wat ze willen. Dit door in het tijdschrift inspirerende verhalen van echte mensen te vertellen en een mix van simpele en uitdagende activiteiten waar ze mee aan de slag kan gaan.

Q.     Zal er ook een digitale versie zijn van Ik Ben?


Naast dat het een feestje is om een papieren tijdschrift vast te houden, is Ik Ben een echt doe-tijdschrift.

Met Ik Ben willen wij de jonge lezers inspireren en prikkelen om zelf actief aan de slag te gaan. Tekenen, knippen, plakken, experimenteren en er op uit. Je zou niet willen dat je kind dat met de iPad doet toch?


Alles kan en mag met het Ik Ben tijdschrift om zo de wereld te ontdekken. Het grootste compliment zal straks vooral zijn: een Ik Ben tijdschrift dat helemaal is geleefd!⁠ Voor nu is een geprint tijdschrift daarom van grote waarde voor Ik Ben. Wij beseffen dat we in een digitaal tijdperk leven. Op de lange termijn liggen er verschillende plannen klaar om een brug te slaan tussen papier en digitaal. Deze plannen voeren we in de toekomst met liefde met en voor jullie uit…Q.    Waarom kost het Ik Ben tijdschrift 10 euro?

Totdat Ik Ben de Benelux overneemt drukken we slechts een kleine oplage aan tijdschriften. Dat betekent dat de drukkosten per uitgave hoger zijn dan de grote spelers in tijdschriftenland. Verder wordt Ik Ben op FSC gecertificeerd gerecycled papier gedrukt om rekening te houden met de wereld die wij willen achterlaten voor onze kinderen.


Nog een puntje is dat Ik Ben geen advertenties plaatst zodat kinderen enkel en alleen waardevolle artikelen te lezen krijgen zonder afleiding van merken en/of producten.

Oh en niet te vergeten alle prachtige schrijvers, illustrators en fotograferen verdienen ook een eerlijke verloning voor hun diensten.  Q.    Hoe zit het met reclame?


De jonge lezers staan bij ons op nummer 1. Ik Ben wilt hen op een waardevolle en inspirerende manier de wereld om hen heen laten ontdekken.

Daarom kiezen wij om geen advertenties in het tijdschrift te plaatsen.


Om een duurzaam bedrijf te creëren en een kwalitatief tijdschrift te maken, drukken en af te leveren, werken wij samen met sponsers en vrienden. Sponsors en vrienden die in de missie van Ik Ben geloven en ons steunen in de meisjes en jongens van nu voor te bereiden om sterke onafhankelijke volwassenen te worden. Bent u geïnteresseerd in sponsor of vriend worden van Ik Ben, stuur dan een e-mail voor een mediakit naar hallo@ontdekikben.nlQ.   Hoe zit het met levering Nederland/Belgie

Ik Ben is een Nederlands tijdschrift met een Belgisch tintje. Het kan ook niet anders om het tijdschrift daarom in Nederland en Belgie te laten leveren (voor dezelfde prijs).