ontmoet

Wij dromen van de wereld mooier maken. In kleine stapjes, alleen en met elkaar. 

Vanuit deze gedachte - én een hart voor kinderen - ontstond het idee om kinderen te inspireren. Wij willen kinderen aanmoedigen zich altijd uit te spreken over hun gevoelens, ideeën en gedachten. En hen vertellen dat zij groots mogen dromen en zich hierin door niemand hoeven laten tegenhouden.


Zo ontstond het idee voor  een tijdschrift waarin  echte verhalen worden verteld. Door zowel kinderen als volwassenen. Waarin beroepen aan bod komen die perfect aansluiten bij  de leefwereld van  kinderen. En waarin emoties worden aangesproken op een concrete manier. Zodat  kinderen kunnen lezen, doen en denken over later en nu. 


De Ik Ben-familie is jong en groeiend. De komende  tijd  stellen wij onze familieleden aan je voor. 

Talitha Vos (31) is de oprichtster van Ik Ben. Met een lerarendiploma op zak en een tiental jaren aan werkervaring met kinderen, kreeg zij de droom om kinderen op een andere manier uit te dagen en te inspireren. Na een  periode als trouwfotograaf gaat zij nu terug naar wat haar het meest drijft: kinderen laten weten en ervaren hoe ontzettend mooi en bijzonder zij zijn; met alle talenten die zij in zich hebben. Ze hoeven het alleen nog te ontdekken. 


Talitha is een introvert met een kleine chocoladeverslaving. Zij is mama van Noë

en Eloi en woont met haar gezin als Nederlandse in een klein dorpje onder de rook van Antwerpen. Door groen omgeven waar ze geniet van het buitenleven, lezen in het gras en altijd weer een creatief project dat op haar wacht. 

Rebecca van de Kar (31) is eindredacteur van Ik Ben. Taal is zeg maar echt haar ding. Ze hoopt dan ook dat zoveel mogelijk kinderen mogen gaan smullen van de letters en verhalen van Ik Ben. Naast haar werk bij Ik Ben is ze communicatiemedewerker bij een stichting die zich inzet voor noodhulp aan vluchtelingen op Lesbos. Gelijke kansen voor álle kinderen: dat is Rebecca's droom. 


Ze woont in Utrecht, in een flat waar ze op heldere dagen vanaf de hoogste verdieping de Domtoren kan zien. Ze houdt van reizen, wielrennen en spelletjes doen maar geniet net zo hard van onder een wollen dekentje lezen op de bank. Het liefst met een zak naturel ribbelchips erbij (lees: want chocolade vindt ze stiekem maar overgewaardeerd)

LATEN WE ELKAAR LEREN KENNEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je krijgt gelijk een printbare poster cadeau.